O

Veiligheid

Hangt er spanning in jouw team maar durft niemand hier wat over te zeggen of het te benoemen? Of spreken jullie elkaar niet aan in het team en geeft niemand zijn eigen mening of kijk op bepaalde onderwerpen? Dan is een teamcoachtraject gericht op psychologische veiligheid wellicht wat voor jouw team. Ons doel is het team helpen het teamklimaat te verbeteren en een open en veilige werkomgeving te creëren waarin iedereen kan en mag zeggen wat hij/zij denkt.

Tijdens het teamcoachtraject gericht op het verbeteren van de psychologische veiligheid in jouw team zal er aandacht geschonken worden aan vragen als: ‘Waarom durft niemand voor zijn eigen mening op te komen en wat is e nodig om dat wel mogelijk te maken?’, ‘Op welke manier kan elk teamlid zijn eigen bijdrage leveren aan het doel/resultaat?’ en ‘Hoe creëer en borg ik een veilige werkomgeving voor elk teamlid?’. De coach is ondersteunend aan het proces om jouw team een goed functionerend team te maken met een hoge mate van psychologische veiligheid. Hierdoor zullen de teamleden meer werkplezier ervaren en betere prestaties leveren.

Psychologische veiligheid is de belangrijkste factor om met je team (ambitieuze) doelen te behalen omdat, wanneer iedereen zijn persoonlijke mening en kijk durft te delen, je tot diverse goede inzichten komt. Deze inzichten samenvoegen en van daaruit werken aan de beste route naar het doel zorgt voor een groot draagvlak, creatieve ideeën, het beste resultaat en creëert de durf om risico’s te nemen. Zonder het durven nemen van risico’s zal er geen vernieuwing ontstaan, zonder vernieuwing geen vooruitgang

Onze kracht ligt in het (online) coachen van teams waarbij (bewust of onbewust) een lage psychologische veiligheid heerst en daar verandering in willen brengen. Wij hebben de beschikking over verschillende tools, modellen en digitale testen om het team optimaal te begeleiden. Tijdens dit traject krijgt het team inzicht in het sociale klimaat op de werkvloer en leren ze wat er nodig is om met elkaar tot de beste resultaten te komen.

 

Coachdoelen:

 • Vergroten van de psychologische veiligheid
 • Verbeteren van de samenwerking
 • Creëren en borgen van een veilige werkomgeving
 • Opkomen voor persoonlijke meningen en kwaliteiten
 • Creëren van een aanspreekcultuur

Onze werkwijze:

Elk coachtraject is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van het team, sluiten aan op de behoeften van het team en maken jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) coachtraject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject word per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om uw persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer met u samen.

 

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

In het kort

Psychologische veiligheid is de belangrijkste factor om met je team (ambitieuze) doelen te behalen omdat, wanneer iedereen zijn persoonlijke mening en kijk durft te delen, je tot diverse goede inzichten komt.

Duur:
Gemiddeld 3 tot 5 sessies
Investering:
Zie onze tarievenpagina

Wat vinden onze deelnemers?

WLG

 
Enthousiaste sprekers, relevante scholing, prettige sfeer.

Zorghulp nibbixwoud

 
Prima uitleg over de handelingen, goede locatie.

Zorghulp

 
Weer goed opgefrist en leerzaam