O

Teamontwikkeling

Zijn er binnen jouw team conflicten die niet opgelost of uitgepraat kunnen worden? Werken de teamleden allemaal op hun eigen eilandjes en ontbreekt de samenwerking of staat het team stil in zijn ontwikkeling? Dan is een teamcoachtraject gericht op teamontwikkeling wellicht wat voor jouw team. Ons doel is het team helpen de samenwerking te verbeteren en het team vooruit te helpen.

Tijdens het teamcoachtraject gericht op het verbeteren van de teamontwikkeling zal er aandacht geschonken worden aan vragen als: ‘Hoe creëer ik inzicht in de waarde van samenwerking en elkaars kwaliteiten zodat de eilandjes weer bij elkaar komen?’, ‘Hoe worden de teamleden zelf actief?’ en ‘Hoe stimuleren we groei en ontwikkeling in ons team?’. De coach ondersteunt bij het creëren en inzichtelijk maken van gezamenlijke doelen en de waarde om dit met elkaar op te pakken. Door deze inzichten kan het team zichzelf ontwikkelen wat ten goede komt van het teamgevoel, de samenwerking en de resultaten.

Elk team heeft behoefte aan een bepaalde mate van diversiteit, verschillende personen met een andere werkwijze en diverse kwaliteiten. Echter, wanneer hier geen inzicht in is zullen de teamleden dit snel als problemen ervaren en niet met elkaar samenwerken. Door inzicht te creëren in de karakters, kwaliteiten/valkuilen en behoeften van ieder teamlid zal de onderlinge acceptatie vergroot worden en kan er juist gebruik gemaakt worden van deze verschillen.

Onze kracht ligt in het (online) coachen van teams zichzelf willen ontwikkelen en het maximale rendement en werkplezier eruit willen halen. Wij hebben de beschikking over verschillende tools, modellen en digitale testen om het team optimaal te begeleiden. Tijdens dit traject word de samenwerking gestimuleerd en leert het team hoe ze blijvend bezig kunnen zijn met teamontwikkeling.  

Coachdoelen:

 • Verbeteren van de samenwerking
 • Creëren van een veilige werkomgeving
 • Activeren van teamleden
 • Creëren van gezamenlijke doelstellingen
 • Vergroten van het vertrouwen
 • Verbeteren van het geven en ontvangen van feedback
 • Verbeteren van de communicatie
 • Creëren van een aanspreekcultuur
 • Vergroten van het werkplezier
 • Inzicht krijgen in elkaars kwaliteiten en valkuilen

Onze werkwijze:

Elk coachtraject is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van het team, sluiten aan op de behoeften van het team en maken jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) coachtraject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject word per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om uw persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer met u samen.  

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

In het kort

Door inzicht te creëren in de karakters, kwaliteiten/valkuilen en behoeften van ieder teamlid zal de onderlinge acceptatie vergroot worden en kan er juist gebruik gemaakt worden van deze verschillen.

Duur:
Gemiddeld 5 tot 7 sessies
Investering:
Zie onze tarievenpagina

Wat vinden onze deelnemers?

Stichting zorgHulp

 
Geweldig.. zeer ontspannend en erg leerzaam. We kunnen weer verder

WLG

 
Enthousiaste sprekers, relevante scholing, prettige sfeer.

Zorghulp

 
Weer goed opgefrist en leerzaam