O

Communicatie

Wordt er in jouw team slecht gecommuniceerd door de teamleden onderling? Wil je het team verbeteren op het gebied van feedback geven en ontvangen? Zorg ervoor dat  taken, problemen en conflicten niet blijven liggen. Een teamcoachtraject gericht op communicatie helpt jouw team verder. Ons doel is het team ondersteunen bij het verbeteren van de onderlinge communicatie, en zo de verbinding met elkaar te vergroten.

Tijdens het teamcoachtraject gericht op het verbeteren van de communicatie van en in jouw team zal er aandacht geschonken worden aan vragen als: ‘Op welke manier krijgen we de collega’s met elkaar in gesprek?’, ‘Hoe creëren we een werkomgeving met acceptatie en een open communicatie?’ en ‘Hoe geef en ontvang ik feedback in mijn team?’. De coach geeft inzicht in diverse soorten gedrag en communicatie en ondersteunt het proces om jezelf en andere beter te begrijpen. Door deze inzichten vergroot je het onderlinge begrip en acceptatie waardoor er een betere communicatie ontstaat.

Iedereen communiceert en dat doen we de hele dag door. Helaas begrijpen we elkaar niet altijd even goed omdat iedereen zijn eigen manier van communiceren heeft. Wanneer we elkaar niet begrijpen kan er al snel een conflict of helemaal geen communicatie met elkaar meer ontstaan. Een goede communicatie is van essentieel belang voor een goede samenwerking en de best mogelijke kwaliteit welke een team kan leveren. Daarnaast ervaren collega’s meer werkplezier wanneer er onderling begrip is voor elkaar waardoor de communicatie verbeterd.

Onze kracht ligt in het (online) coachen van teams waarbij de communicatie (nog) niet optimaal is of deze naar een volgend niveau willen tillen. Wij hebben de beschikking over verschillende tools, modellen en digitale testen om het team optimaal te begeleiden. Tijdens dit traject krijgt het team meer inzicht in de diverse communicatievormen en wordt de onderlinge acceptatie vergroot.

Coachdoelen:

 • Verbeteren van de communicatie
 • Vergroten van het onderlinge begrip voor elkaar
 • Inzicht in verschillende communicatiestijlen
 • (H)erkennen van elkaars kwaliteiten en valkuilen
 • Verbeteren van de samenwerking
 • Vergroten van het werkplezier
 • Creëren van een veilige werkomgeving
 • Verbeteren van het geven en ontvangen van feedback

Onze werkwijze:

Elk coachtraject is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van het team, sluiten aan op de behoeften van het team en maken jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) coachtraject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject word per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om uw persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer met u samen.

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

In het kort

Een goede communicatie is van essentieel belang voor een goede samenwerking en de best mogelijke kwaliteit welke een team kan leveren.

Duur:
Gemiddeld 2 sessies
Investering:
Zie onze tarievenpagina

Wat vinden onze deelnemers?

Zorghulp

 
heerlijk alkes weer even opgefrist. Duidelijk en ontspannen. Heldere feedback.

Stichting zorgHulp

 
Geweldig.. zeer ontspannend en erg leerzaam. We kunnen weer verder

Evean thuisbegeleiding

 
Heldere uitleg.