O

Veilig+

Wil jij met jouw team werken aan een veilig werkklimaat waarin elk teamlid de ruimte krijgt om zijn persoonlijke (onveilige) gevoel bespreekbaar te maken? Dan is het coachtraject gericht op de Veilig+ aanpak wellicht wat voor jou. Ons doel is het team helpen elk onveilig gevoel bespreekbaar te maken om zo samen tot een oplossing te komen.

De Veilig+ aanpak is een methodiek voor het (leren) voeren van een dialoog en het creëren van een veilig organisatieklimaat. Een beproefd middel waarmee alle medewerkers in een organisatie nieuwsgierig met elkaar in gesprek kunnen gaan. In vier stappen ontstaat een continue dialoog tussen zorgprofessionals onderling, maar ook tussen werkvloer en top. De vier stappen waarmee het team aan de slag gaat zijn: Inspireren, Organiseren, Realiseren en Blijven leren.

Tijdens coachtraject volgens de Veilig+ aanpak zullen er drie bijeenkomsten met een teamcoach plaatsvinden. In deze sessies zal het team diverse tools en methodieken aangereikt krijgen om met elkaar de dialoog aan te gaan over onveiligheid op het werk. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen, van iets kleins als een lamp die stuk is in een donkere kamer, tot agressie of intimidatie. Door het dialoog met elkaar aan te gaan kan er samen nagedacht worden over een oplossing. Ook gaat het team de dialoog aan met de bestuurder of directeur zodat ook die weet wat er speelt.

Onze kracht ligt in het (online) begeleiden van teams die graag willen werken met de Veilig+ aanpak om op die manier met elkaar de onveilige situaties op het werk te elimineren. Wij hebben de beschikking over verschillende tools, modellen en digitale testen om het team optimaal te begeleiden. Tijdens dit traject leert het team de dialoog met elkaar aan te gaan en krijgen ze nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen van elkaar om samen mee aan de slag te gaan.

Doelen:

 • Verbeteren van een veilige werkomgeving
 • Verbeteren van de samenwerking
 • Ontwikkelen van een goede dialoog voeren
 • Gezamenlijk afspraken kunnen maken
 • Verbeteren werksfeer
 • Verhogen werkplezier

Onze werkwijze:

Elke Veilig+ aanpak is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van het team, sluiten aan op de behoeften van het team en maken jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) Veilig+ traject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject wordt per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om uw persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer met u samen.

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

Wat vinden onze deelnemers?

Zorghulp

 
Goede en duidelijke uitleg, gezellige en ontspannen sfeer.

Zorghulp nibbixwoud

 
Prima uitleg over de handelingen, goede locatie.

Stichting zorgHulp

 
Geweldig.. zeer ontspannend en erg leerzaam. We kunnen weer verder