O

Mindfulness

Binnen mindfulness zijn er veel diverse oefeningen die kunnen worden ingezet om jou te helpen. Vanuit de basis wordt mindfulness ingezet om stil te staan bij het hier-en-nu en dit te doen vanuit acceptatie voor wat er is. Er is ruimte om stil te staan bij de gedachten en gevoelens die er zijn, zonder hierover een oordeel te geven. Niet alleen datgeen wat prettig is of voelt maar ook het onprettige. Het maakt je bewust van de manier die jij aangeleerd hebt om te reageren op drukte en stress in het dagelijkse leven en leert je bewust te kiezen hoe je daar mee om wilt gaan.

Mindfulness is een training in aandacht, je leert aandacht te geven aan wat er zich afspeelt en wat jouw eigen gedachten en gevoelens zijn zonder dit te veroordelen. Door bewuster om te gaan met jouw eigen gedachten en gevoelens leer je dit beter los te laten waardoor je niet wordt meegenomen in de sleur van alles wat er om jou heen en in jouw hoofd gebeurt. Mindfulness helpt jou patronen te herkennen, die de stress en onrust alleen maar doen toenemen. Je leert deze patronen los te laten en vanuit rust te kiezen hoe jij op de situatie reageert.

Oefeningen die tijdens mindfulness ingezet kunnen worden zijn bijvoorbeeld meditatie en ademhalingsoefeningen. De coach zal met jou samen kijken wat er het beste past bij jou als persoon en de oefeningen daarop aanpassen.

Doelen:

 • Bewustwording van het hier-en-nu
 • Vergroten van jouw zelfacceptatie
 • Leren omgaan met stress en drukte
 • Herkennen van jouw patronen
 • Vanuit rust reageren op situaties
 • Bewust omgaan met jouw ademhaling

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

Wat vinden onze deelnemers?

Evean thuisbegeleiding

 
Heldere uitleg.

Zorghulp

 
Weer goed opgefrist en leerzaam

ZorgHulp

 
Prima uitleg, prettige manier om alle vaardigheden te oefenen