O

Belbin

Wil jij met jouw team onderzoeken welke teamrollen er zijn binnen jullie team en op welke manier je deze het beste kunt inzetten? Dan is het gebruik van de Belbin wellicht wat voor jouw team. Ons doel is om samen met het team te ontdekken welke teamrollen er binnen het team te vinden zijn en hoe deze het beste in zijn kracht gezet kunnen worden.

Het Belbin teamrolmodel onderscheidt 8 of 9 (afhankelijk van welke test je gebruikt) verschillende teamrollen met elk zijn sterke en minder sterke kanten. Het is interessant om erachter te komen welke team rol jij zelf hebt maar het is minstens zo goed om te weten welke teamrollen er nog meer in jouw team zijn. Door een goed inzicht te hebben in elkaars kwaliteiten en valkuilen kan je op de meest efficiënte manier taken verdelen en elkaar ondersteunen. Ook kan het helpen bij inzicht krijgen in elkaars gedrag of werkwijze. Hierdoor vergroot je de acceptatie onderling.

Bij het onderzoeken van de teamrollen van Belbin gaat het niet alleen om de uitkomst van de teamrollen. Veel belangrijker is wat deze uitkomst betekent voor jouw team, de taakverdeling en het proces. De coach zet de juiste methodiek in die past bij jullie uitkomst en doelen. Door samen aan de slag te gaan met deze inzichten kunnen werkprocessen en taken efficiënt worden verdeeld en uitgewerkt ter bevordering van de kwaliteit, het werkplezier en de communicatie.

Onze kracht ligt in het (online) begeleiden van teams die inzicht willen krijgen in welke teamrollen er binnen het team zijn en hoe ze deze zo optimaal mogelijk kunnen benutten. Wij hebben de beschikking over verschillende tools, modellen en digitale testen om het team optimaal te begeleiden. Tijdens dit traject krijgt het team inzicht in de verschillende teamrollen en de daarbij horende kwaliteiten en valkuilen.

 

Doelen:

 • Inzicht in de teamrollen
 • Verbeteren van het werkklimaat
 • Vergroten van de acceptatie
 • Verbeteren van de taakverdeling
 • Vergroten van het werkplezier
 • Optimaal benutten van elkaars kwaliteiten

Onze werkwijze:

Elk Belbin traject is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van het team, sluiten aan op de behoeften van het team en maken jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) Belbin traject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject wordt per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om uw persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer met u samen.

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

Wat vinden onze deelnemers?

Stichting zorgHulp

 
Geweldig.. zeer ontspannend en erg leerzaam. We kunnen weer verder

Zorghulp nibbixwoud

 
Prima uitleg over de handelingen, goede locatie.

Zorghulp

 
Weer goed opgefrist en leerzaam