O

Oplossingsgericht coachen

Tijdens oplossingsgericht coachen wordt de aandacht verlegd van wat er niet goed gaat, naar wat er wel goed gaat. Alles wat je aandacht geeft groeit, of dat nou een mooie grasmat is die je water en voeding geeft of een werknemer of collega die je zo nu en dan een compliment geeft. Dit is niet anders met gedachten en gedrag, zodra je de aandacht op het negatieve richt (de dingen die niet goed gaan en welke niet mogelijk zijn) zal de negativiteit groeien. Daarom is het belangrijkste onderdeel van oplossingsgericht coachen dat er aandacht wordt gegeven aan de dingen die wel goed gaan en wat er wel mogelijk is.

Zodra de aandacht op de mogelijkheden is gevestigd kan er een volgende stap gezet worden. Het belangrijkste daarbij is dat we ons niet richten op de grote, maar juist op de kleine stappen. Kleine stappen kunnen leiden tot de grootste veranderingen. Samen ga je opzoek naar de stappen en dingen die wel goed zijn gegaan in de afgelopen periode en kijk je welke positieve punten je daaruit mee kan nemen naar de volgende stap. De coach richt zich op de eigen oplossingskracht van de coachee of het team en zal daarbij ook niet zijn eigen oplossing opdragen. De oplossing die uit de persoon of het team zelf komt is de meest succesvolle oplossing.

Doelen:

 • Sneller tot een oplossing komen
 • Aandacht richten op het positieve en de mogelijkheden
 • Verbeteren van de werksfeer
 • Heldere doelen kunnen stellen
 • Effectiever en efficiënter werken

Onze werkwijze:

Elk traject is maatwerk en afgestemd op de behoefte van jullie als team of die van de organisatie. ZWCoaching beschikt over een gevarieerd team ervaren coaches; zo is er altijd een coach die bij jou past. De duur, invulling en locatie van het traject bepalen we samen. We zullen samen werken aan de coachvraag van jou of het team, sluiten aan op de behoeften en maken jou/jullie bewust van de eigen (oplossings)kracht. We houden van een aanpak die werkt. We gaan voor kwaliteit, goede zorg en de gewenste steun.

 • Een (online) coachtraject begint met een intakegesprek waarin je uitleg krijgt over het traject
 • Aan het einde van dit gesprek besluit je samen of je met elkaar door gaat.
 • De locatie van het traject wordt per traject afgestemd met het team of de leidinggevende.
 • Er kunnen diverse tools, modellen of testen worden ingezet om jullie te ondersteunen.
 • Jullie houden na elke sessie zelf een reflectieverslag bij om de ontwikkelingen te monitoren.
 • Het team heeft zelf de sleutel in handen tot ontwikkeling en een succesvol traject.

Veiligheid:

Al onze coaches zijn NOBCO gecertificeerd en onderschrijven De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren & supervisoren. Om persoonlijke informatie, conform de AVG wetgeving, in vertrouwen te kunnen behandelen en opslaan werken wij met Pluform. Onze coaches zijn onafhankelijk, objectief en werken integer.

Aanmelden

Ik wil in gesprek met een coach

 • Dhr
  Mvr
  Anders

Wat vinden onze deelnemers?

Zorghulp

 
Goede en duidelijke uitleg, gezellige en ontspannen sfeer.

Evean thuisbegeleiding

 
Heldere uitleg.

Zorghulp

 
heerlijk alkes weer even opgefrist. Duidelijk en ontspannen. Heldere feedback.